Jongen (15) met mes steekt middelvinger op naar politie in Assen

De politie heeft in de Rolderstraat in Assen een 15-jarige jongen opgepakt die zijn middelvinger naar agenten opstak. Later bleek dat hij ook een mes op zak had.

"Vandaag reden wij door de Rolderstraat met een opvallende politieauto, toen we vanuit een groepje jeugd werden beledigd. Een van de jongeren vond het nodig zijn middelvingers naar ons op te steken. We zijn meteen gestopt en hebben hem aangehouden. Hij verzette zich bij de aanhouding en er waren veel mensen die zich bemoeiden met de aanhouding", schrijft de politie op Instagram.

Uiteindelijk namen de agenten hem mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de jongen een mes bij zich had.

Overlast

De Rolderstraat staat bekend als een straat waar vaak overlast is. Afgelopen jaar was er bijvoorbeeld een steekincident en werd er iemand doodgeschoten. De politie en de gemeente hebben maatregelen genomen om de overlast een halt toe te roepen. Sinds kort mogen agenten preventief fouilleren en is er een samenscholingsverbod ingesteld in het centrum van Assen.

Bij een grote politiecontrole eind december nam de politie nog zeven messen in beslag. Vier mensen werden toen aangehouden.

Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen Assen 112 politie
Deel dit artikel: