Hele Noorden betrekken bij universiteit levert voorzitter Langman Prijs op

Je als universiteit niet alleen concentreren op Groningen, maar ook de provincies Drenthe en Friesland erbij betrekken. Dat heeft bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) de Langman Prijs 2019 opgeleverd.

De prijs werd gisteravond uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in het Groningse MartiniPlaza. Dat is een bijeenkomst van bestuurders, instellingen en bedrijfsleven uit Drenthe, Groningen en Friesland.

Vestigingen in Leeuwarden en Hoogeveen

De universiteit opende eerder een vestiging in Leeuwarden. Daar komt straks ook een vestiging in Hoogeveen bij; een zogenaamde IT-hub. Dat is voor verzekeraar TVM uit Hoogeveen de reden om niet te vertrekken uit Hoogeveen naar Zwolle, maar het kantoor in Drenthe te houden.

Het 'actief Noordelijk denken' is voor de jury onder leiding van burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf meer dan voldoende reden om Jouke de Vries de prijs toe te kennen.

Wie is Langman?

De Langman Prijs wordt uitgereikt aan een persoon of instelling die verder kijkt dan de eigen grenzen en daarmee helpt bij de ontwikkeling van Noord-Nederland. Harrie Langman was als minister van Economische Zaken belangrijk voor het Noorden. Hij zorgde ervoor dat er hulp kwam voor zwakke regio's en dat rijksdiensten verhuisden vanuit de Randstad naar het Noorden.

Lees ook:

Deel dit artikel: