Remer na EK-debuut: 'Een machtig gevoel'

HANDBAL - "Terug in de kleedkamer drong het tot me door. Ik heb als een van de eerste Nederlandse handballers een EK gespeeld." Tim Remer van Hurry-Up uit Zwartemeer is trots op zijn EK-debuut.

Nederland komt voor het eerst uit op het Europees kampioenschap. Gisteravond stond de nationale ploeg met Remer, hoekspeler van Hurry-Up uit Zwartemeer, binnen de gelederen tegenover Duitsland. De openingspartij op het EK ging met 23-34 verloren.

Slotkwartier

"We wisten dat het zwaar zou worden. 45 minuten hebben we goed meegedaan. Daarna werd het kwaliteitsverschil duidelijk", vertelt Remer. "Ik heb genoten, absoluut."

Hij kwam na rust binnen de lijnen. In het slotkwartier ging Duitsland het verschil met van drie (19-22) naar elf. "Je probeert je best te doen voor het team. Je merkte dat op dat moment bij ons de krachten wegvloeiden. Dan maken zij makkelijke doelpunten. Dan kun weinig doen."

Knieblessure

In februari 2018 raakte Remer zwaar geblesseerd aan zijn knie. In het oranje van Hurry-Up knokte de hoekspeler zich terug in de nationale ploeg. "Ik ben anderhalf jaar eruit geweest. Toen hebben de jongens zich zonder mij gekwalificeerd voor dit toernooi. Toen heb ik alles op alles gezet om dit te halen. En ik heb het gehaald. Dat maakt me trots."

Tim Remer maakt EK-debuut in Noorwegen (Rechten: RTV Drenthe / Stijn Steenhuis)

Voor 4000 toeschouwers in het Noorse Trondheim maakte Remer zijn EK-debuut. "Als je erin stapt gaat het knop om. Dan denk je aan het spelletje", geeft hij toe. Na de openingswedstrijd op het eindtoernooi kwam bij Remer het besef van de unieke prestatie. "Een machtig gevoel."

Letland

Op zaterdag komt Nederland groepsgenoot Letland tegen. "We weten dat we van Letland kunnen winnen. Dat is een mogelijkheid. Dat moet het enige doel zijn."

Meer over dit onderwerp:
Oranje Handbal Hurry-Up Tim Remer EK
Deel dit artikel: