Bordjesrel loopt met sisser af: paarden tóch welkom in Zeegser Duinen

Arjen Schuiling zou het bord het liefst meteen uit de grond trekken
Arjen Schuiling zou het bord het liefst meteen uit de grond trekken © RTV Drenthe / Dylan de Lange
De 'verboden toegang voor paarden'-bordjes die langs wandelpaden in de Zeegser Duinen stonden, zijn door de gemeente Tynaarlo weggehaald. Dit tot opluchting van paardenhouder Arjen Schuiling.
Schuiling trok eerder dit jaar aan de bel toen hij de bordjes tegenkwam. Zijn klanten maakten juist gretig gebruik van deze paden. Schuiling diende een bezwaarschrift in en werd uitgenodigd voor een gesprek met verantwoordelijk wethouder Jelbrich Peters (PvdA).
Schuiling noemt dat gesprek 'constructief'. "Ik werd direct serieus genomen. Er werd gekeken naar de alternatieve route die de gemeente eerder had voorgesteld, maar we kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat die route alleen maar tot ongelukken zou kunnen leiden."

Sisser

Het grootste argument van de gemeente om de borden te plaatsen, was de draagkracht van een brug in de Zeegser Duinen. Er werd gevreesd dat die brug geen paard zou kunnen houden. "Er werd daarom voorgesteld sterkteberekeningen te laten doen", zegt Schuiling. "In Nederland kon dat niet, maar in Engeland was dat bij een kopie van deze brug al eerder gedaan. Daaruit bleek dat die brug wel meerdere paarden in één keer kan dragen."
Voor de gemeente is dat nu reden om de bordjes te verwijderen. Schuiling kan één dezer dagen nog een officieel bericht verwachten van Tynaarlo. Hij is blij dat deze situatie met een sisser afloopt. "Complimenten voor de wethouder, die dit goed heeft opgepakt en hier echt voor stond. Dat mag ook wel eens gezegd worden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.