Verdriet in Wildlands: giraffe Hidaya overleeft bevalling niet, ook jong overleden

ANP
De giraffes op de savanne van Wildlands © ANP/Venema Media
Giraffe Hidaya van Wildlands is gisteren overleden. Volgens de dierentuin in Emmen overleed ze tijdens de bevalling van haar vijfde jong dat al was overleden in haar buik.
Wildlands spreekt van "verdrietig nieuws", het team van dierverzorgers is aangeslagen. Een ingreep waarbij de giraffe onder gehele narcose moest worden gebracht, is het dier fataal geworden. "Narcose is voor giraffen altijd een groot risico vanwege hun lange nek en bijbehorende ingewikkelde bloedsomloop", zo meldt de dierentuin.

Teruggeslagen nek

"De bevalling kwam op dinsdag al op gang, maar doordat het jong verkeerd in de buik lag, duurde deze erg lang", zo schrijft Wildlands op de eigen website. "De moedergiraffe liet gisteren duidelijk zien zich niet lekker te voelen. Daarop besloten de dierenarts en verzorgers in te grijpen en haar onder narcose te brengen om te helpen bij de bevalling. De kleine giraffe bleek met een teruggeslagen nek te liggen, wat een normale bevalling onmogelijk maakte."
De dierenarts van Wildlands kreeg tijdens de ingreep hulp van een naburige dierenartspraktijk. Ondanks de inzet is het niet gelukt om Hidaya in leven te houden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl