Gemeente De Wolden wil 1,5 miljoen euro inzetten om kleedkamers sportclubs te verduurzamen

Gemeentehuis De Wolden in Zuidwolde
Gemeentehuis De Wolden in Zuidwolde © RTV Drenthe / Bastian van de Belt
Gemeente De Wolden wil 1,5 miljoen euro inzetten om kleedkamers van sportverenigingen te verduurzamen. Het gaat dan wel om gebouwen die in eigendom zijn van de gemeente. Per club wordt gekeken op wat voor manier er verduurzaamd kan worden. De gemeente hoopt zo snel mogelijk met concrete plannen te komen
Voorgaande jaren heeft De Wolden ook subsidie beschikbaar gesteld voor sportverenigingen om ledverlichting aan te schaffen. Dat moet de energiekosten flink drukken. De gemeente wil die regeling nog een keer uitbreiden en stelt voor om daar 120.000 euro voor te reserveren in de begroting.

Noodfonds

Verschillende sportclubs en dorpshuizen in Drenthe hebben eerder al aangegeven in de problemen te komen door de hoge energieprijzen. Daarom heeft het Rijk meerdere potjes met geld beschikbaar gesteld om de verenigingen tegemoet te komen.
Begin dit jaar kwam De Wolden al met een noodfonds. Dorpshuizen en andere clubs die acuut in de financiële problemen komen door de hoge energieprijzen kunnen gebruik maken van een eenmalige subsidie. Drie partijen hebben daar gebruik van gemaakt.

Raad beslist

De gemeenteraad besluit vanavond of het akkoord gaat met het voorstel om het geld beschikbaar te stellen. Een alternatieve optie zou kunnen zijn om niet te investeren in het verduurzamen van de kleedkamers. Maar dat lijkt het college geen verstandige keuze, aangezien verenigingen in de toekomst dan alsnog in de problemen kunnen komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl