Haverdings maakt favorietenrol waar op NK veldrijden

VELDRIJDEN - Veldrijder David Haverdings uit Zuidlaren is in Rucphen Nederlands kampioen bij de nieuwelingen geworden. De 15-jarige crosser won dit seizoen al twaalf keer en was topfavoriet. Het is zijn eerste rood-wit-blauwe trui.
Haverdings ging sterk van start en wist na een foutje van medekoploper Menno Huizing optimaal te profiteren. "Na twee ronden maakte Huizing een fout en trok ik vol door. Ik wist de voorsprong te behouden en ben erg tevreden met hoe de rit is verlopen.'' Aldus een blije Haverdings.
Het podium werd gecompleteerd door Jelte Jochems en Menno Huizing.

Erik Dekker NK 50+

Eerder op de dag werd oud-wielerprof Erik Dekker ook Nederlands kampioen in de vijftig-plus-klasse. Voor de oud-Hoogevener was het zijn derde crosstitel. Hij is ook regerend Europees en wereldkampioen in het veld.

Runhart kampioen bij de amateurs/sportklasse

Ook Yannick Runhart is Nederlands kampioen geworden in Rucphen. In de amateurs/ sportklasse wist de geboren en getogen renner uit Ruinen met een banddikte te winnen. Een knappe overwinning voor de nu in Apeldoorn wonende Runhart.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.