Cassata #18: Jan Zwiers maakt transfer van Coevorden naar FC Emmen, de strijd tegen drugslabs en de nieuwe coalitie in Assen

In deze aflevering van Cassata gaat het over de nieuwe coalitie in Assen met vijf wethouders, en hoe ze zonder geld de stad wil besturen. De strijd tegen drugslabs op het Drentse platteland en kersverse directeur van Museum De Buitenplaats in Eelde, Mariëtta Jansen gaat op jacht naar meer publiek. Verder natuurlijk het radioforum en speciale tafelgast is Jan Zwiers uit Aalden, die het wethouderschap van Coevorden per 1 maart inruilt voor FC Emmen.

Cassata #18: Jan Zwiers maakt transfer van Coevorden naar FC Emmen, de strijd tegen drugslabs en de nieuwe coalitie in Assen

Onderwerpen

00.00.51: Assen heeft bijna een nieuw college: eentje met vijf wethouders en een nieuw bestuursakkoord. Hoe voelt deze toverbalcoalitie?

00.03.04: Speciale tafelgast is Jan Zwiers, nu nog wethouder van Coevorden, maar vanaf 1 maart algemeen directeur van FC Emmen.

00.16.00: Bert Wienen van de ChristenUnie en Remi Moes van D66 over de roerige tijden in de politiek in Assen.

00.28.37: Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem over het oprukken van drugslabs naar het Drentse platteland.

00.31.09: Jan Zwiers over zijn nieuwe functie als nieuwe algemeen directeur van FC Emmen.

00.43.32: Drugslabs rukken op naar het Drentse Platteland. Een campagne moet dit soort misstanden voorkomen.

00.45.46: Tafelgast Jan Zwiers over zijn korte tijd als keeper bij FC Emmen en over zijn nieuwe functie bij de club.

00.53.00: Het radioforum met Willemien Meeuwissen, VVD-Statenfractievoorzitter en Wim-Jan Renkema, Tweede Kamerlid GroenLinks en tafelgast Jan Zwiers over vuurwerk. Een verbod komt er niet, maar wel inperking van het afsteken. Verder: een roep om een messenverbod na een reeks incidenten in de provincie en het toestaan van wonen op een vakantiepark.

01.18.06: Nog een transfer per 1 maart in Drenthe, maar dan in de cultuurwereld. Want Mariëtta Jansen vertrekt bij het Groninger Museum als conservator, om directeur te worden van Museum de Buitenplaats in Eelde.

01.22.08: Tafelgast Jan Zwiers over wat hij achterlaat in Coevorden als wethouder.

01.27.53: Mariëtta Jansen over haar nieuwe functie als directeur van Museum De Buitenplaats in Eelde.

Gasten

Jan Zwiers, nieuwe directeur FC Emmen

Bert Wienen, CU-fractievoorzitter Assen

Remi Moes, D66-fractievoorzitter Assen

Marc Janssen, Meld Misdaad Anoniem, campagne tegen drugslabs platteland

Willemien Meeuwissen, VVD-Statenfractievoorzitter

Wim-Jan Renkema, Tweede Kamerlid GroenLinks

Mariëtta Jansen, nieuwe directeur Museum De Buitenplaats Eelde

Presentatie

Margriet Benak

Abonneer je op deze podcast

De Cassata-podcast is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

| iTunes / Apple Podcasts | Google Podcasts | Stitcher | Spotify | TuneIn |

RTV Drenthe Podcasts

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.

Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak met gedetineerden en bewaarders.

Drenthe Doc: In Drenthe Doc geven de mooiste radiodocumentaires en hoorspelen van Radio Drenthe opnieuw een podium.

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.

FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen weekend van FC Emmen door. Daarnaast is er ook plaats voor andere sport uit onze provincie.

Oerend HarTT: In deze vierdelige serie worden sterke verhalen over de TT in Assen verteld. De verhalen komen van de baan, maar ook van de campings en uit de stad.