Fractievoorzitter Knoeff van D66 Midden-Drenthe zwaait af

Arnoud Knoeff vertrekt bij D66 Midden-Drenthe
Arnoud Knoeff vertrekt bij D66 Midden-Drenthe © D66 Midden-Drenthe
Arnoud Knoeff, de fractievoorzitter D66 in de gemeente Midden-Drenthe, stopt met zijn werkzaamheden. Knoeff verhuist naar de gemeente Westerveld en kan daardoor niet langer voor de D66 in de gemeente Midden-Drenthe uitkomen.
"De afgelopen jaren waren fantastisch", zegt hij. "Maar het was naast een drukke baan en begeleiden als mantelzorger ook intensief."
Knoeff werkte jarenlang al militair instructeur en is sinds 2011 in de politiek te vinden. Eerst als bestuurslid binnen de D66 en sinds 2018 ook in de gemeenteraad. In 2020 werd hij de fractievoorzitter van de partij.

Rotonde-soap

In de afgelopen jaren sprak Knoeff zich uit over een groot aantal dossiers in de gemeente. Zo heeft hij een duidelijke mening gehad over de rotonde-soap in Beilen en de ontwikkelingen rondom de geluidsmuur in Spier. Ook over de gang van zaken rondom het besluit over de permanente bewoning op vakantieparken was hij niet te spreken.
"D66 heeft maar een zetel, maar door Knoeff leken dat er veel meer", grapte burgemeester Cees Bijl. "De stoottroepen van D66 en niet te snel je kruit verschieten."
Knoeff kijkt zelf vooral terug op een mooie periode. "Beter een deel echt begrijpen dan een heleboel maar een beetje begrijpen."
Marten Leistra neemt het stokje van Knoeff vanaf vandaag over.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.