Noordscheschut mogelijk geschrapt uit buslijn tussen Hoogeveen-Emmen

Qbuzz
Noordscheschut wordt mogelijk uit de buslijn van Hoogeveen naar Emmen gehaald © RTV Drenthe/Edwin van Stenis
Het OV-bureau Groningen Drenthe zoekt uit of de buslijn (27) van Hoogeveen naar Emmen aangepast kan worden. Die loopt door Noordscheschut heen, maar op de route door het dorp liggen vier drempels die voor vertraging zorgen. De organisatie zoekt nu uit of ze kunnen omrijden over de A37. Dat zou namelijk een besparing van 60.000 euro op jaarbasis opleveren.
Dat nieuws maakte wethouder Roelof Bisschop vanavond bekend tijdens de raadsvergadering in Hoogeveen. "Het is nieuws waar we helemaal niet blij mee zijn", vertelt hij. "Op dit moment zijn we met ze in gesprek om te kijken of we dit tegen kunnen houden. We willen ervoor zorgen dat de bus langs de haltes blijft rijden in Noordscheschut."

Fors bezuinigen

Het openbaar busvervoer in Drenthe en Groningen moet fors bezuinigen. Voor volgend jaar dreigt een tekort van 8,2 miljoen euro. Dat betekent onder andere dat er buslijnen worden geschrapt of aangepast. Dat moet uiteindelijk geld besparen.
Een aantal fracties in de raad maakt zich zorgen over dat nieuws. Onder andere Hilma Hooijer van Gemeentebelangen, die zelf uit Noordscheschut komt, vindt het een rare actie. Ze gaf dan ook aan dat er alles aan gedaan moet worden om de huidige route te behouden.
Bisschop liet weten dat volgende week woensdag een nieuw gesprek volgt met het OV-bureau. "Dan gaan we uitzoeken wat er nog mogelijk is. Via Noordscheschut stappen veel mensen op naar Emmen. Er is alles aan gelegen om de route in stand te houden."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.