Vormeer wint eerste wedstrijd als topdivisierijdster

MARATHONSCHAATSEN - Ze was er al een paar keer dichtbij, maar winnen deed ze op het hoogste niveau nog nooit. Tot nu. Tijdens de tiende ronde van de KPN Marathon Cup in Groningen was Imke Vormeer uit Meppel de sterkste in de sprint voor haar teamgenoot Manon Kamminga en Elsemieke van Maaren.

Topsprinters als Irene Schouten, Marijke Groenewoud en Francesca Lollobrigida ontbraken en dus was er een kans voor Vormeer. De schaatsster uit Meppel zag haar teamgenote Manon Kamminga de sprint aantrekken. Kamminga gunde daarmee de overwinning aan Vormeer.

"Na zoveel podiumplaatsen weet je dat het eens komt. De vraag was alleen nog wanneer," zei Vormeer na afloop. "Als het ergens kon was het gisteravond. Ik was er al de hele week mee bezig. In voorbespreking hebben we ook gezegd dat we voor de winst wilden gaan. Manon trok hem supergoed voor mij aan. Met deze overwinning valt wel een last van mijn schouders."

Leiding in het klassement

Door de overwinning gaat Vormeer nu aan de leiding in het klassement met nog vier wedstrijden te gaan. De klassementsleidster voorafgaande aan de wedstrijd, Kelly Schouten, ging met nog 10 ronden te gaan onderuit. Het nichtje van Irene Schouten zag door de val haar kans op een overwinning en de nodige punten als sneeuw voor de zon verdwijnen. "Nu gaan ik en mijn team er alles aan doen om de leiderspak te verdedigen. Dat is wel het doel," aldus de Meppelse.

De volgende wedstrijd om de KPN Marathon Cup staat gepland op 18 januari in Amsterdam. Daarna vertrekt het peloton naar de Weissensee voor de natuurijswedstrijden. In totaal staan er nog 4 cupwedstrijden op de kalender.

Meer over dit onderwerp:
Groningen Marathonschaatsen Vormeer
Deel dit artikel: