Nieuw loket moet organiseren evenementen makkelijker maken: 'Kijk naar Overijssel'

Volk van Grada
Folkloristisch evenement bij boerderij De Naobershof van 't Volk van Grada © Martin Haandrikman
De provincie moet een sleutelrol spelen bij het faciliteren van evenementen. Dat vindt Sterk Lokaal Drenthe in de Provinciale Staten. De partij draagt het provinciebestuur op om een loket te openen dat het makkelijker maakt voor organisatoren van Drentse evenementen om een vergunningsaanvraag te doen.
De partij kijkt voor voorbeelden - hoe het loket eruit moet komen te zien - naar de provincie Overijssel, waar online uitgebreid beschreven staat waar organisatoren om moeten denken. Het loket moet hulp bieden bij het toetsen van de natuur en zogeheten Aerius-berekeningen.
Organisatoren van evenementen lopen nu tegen problemen aan bij het verkrijgen van vergunningen, onder andere voor het berekenen van de stikstofuitstoot en wat voor invloed het evenement heeft op de natuur in de omgeving. Met het openen van het loket hoopt Sterk Lokaal Drenthe problemen in een vroeg stadium op te kunnen lossen.
Staat van Drenthe over recreatie en natuur
In de Staat van Drenthe gaat het vanavond over recreatie en natuur. Die twee botsen steeds vaker. Aan tafel Geert Starre, hij noemt zichzelf 'Guerilla-jurist'. Hij pluist vergunning na om te kijken of ze kloppen. Klopt dit niet, dan maakt hij bezwaar en zet zo alles op alles om de natuur te beschermen. Marieke Elsenaar van de Ride&Run kreeg haar vergunning niet rond, en komt met een ander plan.
Wenda Bolhuis, Statenlid BBB wil dat er een loket komt om orde in de chaos te scheppen. En Hans Slender van kenniscentrum events over evenementen die verdwijnen door regeldruk. De Staat van Drenthe is vanavond om 20.00 uur te zien op TV Drenthe en wordt om 22.00 uur herhaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl