Team Assen beklimt nu al de Alpe d'Huez: 'De benen zijn goed'

Team Assen
Vandaag werden de benen van Team Assen alvast uitgeprobeerd © RTV Drenthe / Esmée Söllner
Vandaag was het zover: Team Assen maakte kennis met de Alpe d'Huez. Er moest namelijk getraind worden voor aanstaande donderdag. Dus stapte het team met goede moed de bus in, op weg naar de Alpe.
140 leerlingen en begeleiders zijn onder de naam Team Assen in Frankrijk voor de liefdadigheidsactie Alpe d'HuZes. De actie wordt donderdag gehouden.

Fanatiekelingen

Een aantal fanatiekelingen werd onderaan de berg afgezet. Die gingen vandaag de hele klim naar de finish al maken. De andere fietsers begonnen bij bocht 10. In bocht 6 werden de wandelaars en hardlopers afgezet. En dan; klimmen maar!
Bijna boven, viel het voor de meeste tocht best mee. "Het ging beter dan ik had verwacht. Alleen is het warmer dan ik had verwacht. Ik heb een thermobroek aan, maar die had ik wel thuis kunnen laten", vertelt een van de wandelaars.
RTV Drenthe is mee met Team Assen. Kijk naar de video om te zien hoe de trainingsdag is verlopen.
Team Assen beklimt nu al de Alpe d'Huez: 'de benen zijn goed'

Juichend over de finish

Ook al was het niet de hele tocht, toch kwam iedereen juichend de finish over. En dat was niet zonder reden, want toch hebben ze het even 'geflikt', vertelt een trotse lichamelijk docent Cristel de Jong. "Ik ben ontzettend trots op deze groep hardlopers. Want het is niet niks, om zo even de berg op te lopen."
De meeste leerlingen vonden de toch dan ook meevallen. 'Het ging harstikke goed', vertelt een van de leerlingen. "Ik was van plan om hem twee of drie keer op te fietsen, maar na vandaag denk ik dat ik wel vijf of misschien zelfs zes keer ga. Het voelde vandaag echt goed."
De training was geslaagd, want alle deelnemers zijn klaar voor de donderdag. Want dan gaan alle leerlingen en begeleiders vanaf bocht 0 de Alpe beklimmen.
RTV Drenthe is mee met Team Assen naar de de Alpe d'HuZes. Wij volgen het team op de voet. Elke dag om 20.00 uur is er een update vanuit Frankrijk, over hoe het het team vergaat in de Franse Alpen.
Op donderdag 1 juni zendt RTV Drenthe ook live beelden uit van de Alpe d'HuZes. Deze zijn te zien op ons TV-kanaal en website.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl