Team Assen haalt 220.907 euro op tijdens Alpe d'HuZes

140 leerlingen en begeleiders van verschillende Asser scholen hebben tijdens de actie Alpe d'HuZes 220.907 euro opgehaald. Het geld gaat naar KWF Kankerbestrijding.
Om 04:30 klinkt het startshot. Alle 140 Asser deelnemers beginnen aan hun eerste tocht naar boven, lopend of fietsend. Daar op de top wachten hun fans, die al vroeg de kou trotseren. Het wachten duurt niet heel lang, want de eerste hardloper van Team Assen komt om kwart over zes al binnen.

'Ontzettend trots'

Naast veel lachende gezichten, speelt er vandaag ook veel emotie mee. Zo ook bij Annabel Haak die haar ouders ziet staan na de finish. "Het is heel erg leuk en mooi. Ook bijzonder dat ik mee kon doen en dat mijn ouders er zijn geeft mij nog extra steun."
Annabel haar vader is namelijk ziek, daarom loopt zij mee. Hij staat boven bij de eindstreep. "Ik ben zo trots op haar en heel Team Assen. Wat ze hebben gedaan is echt heel knap."
Met het geld dat wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding wordt onderzoek naar de ziekte gedaan. Een belangrijk doel, zeker voor Haak, want zonder onderzoek had hier helemaal niet meer gestaan. "Door immunotherapie leef ik nog. Dus het is zo belangrijk dat ze onderzoek doen. Daarom ben ik zo trots en blij met deze actie van het team."
RTV Drenthe is mee met Team Assen. Kijk naar de video om te zien hoe vandaag is verlopen.
Team Assen haalt 220.907 euro op tijdens Alpe d'HuZes
Naar mate de dag vordert, worden de omstandigheden steeds zwaarder. Zo staat Sander flink te zweten bij het tekenen van het spandoek voor Norah. "Het wordt nu echt heet. Ik kan er bijna niet tegen drinken."

Eén, twee of drie keer je naam

Het spandoek hangt in bocht veertien en is voor Norah, een leerling die lijdt aan kanker en vorig jaar met Team Assen zou meedoen aan Alpe d'HuZes, maar op de dag van vertrek werd opgenomen in het ziekenhuis. Elke deelnemer van Team Assen die daar langst fietst of loopt mag zijn naam erop zetten. Of dat nou één, twee of meerdere keren is. Dat spandoek gaat na de Alpe d'HuZes naar Norah.
Een andere leerlinge staat even later ook even uit te puffen bij het spandoek. "Het is nu wel echt zwaar. Maar het is ook mijn derde keer." Hij schrijft snel zijn naam op het spandoek, neemt een slok water en gaat dan weer door naar de finish.
Om half vijf zoekt het hele team elkaar op op de top van de berg. Gewapend met de cheque met daarom 220.907 euro lopen ze nog een keer over de finish, om zo deze mooie en emotionele dag gezamenlijk af te sluiten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl