Uitslapen zit er niet in voor Team Assen: bus vertrekt vroeg vanuit Frankrijk

Team Assen
De bus vertrok vanochtend vroeg vanuit Frankrijk terug naar Assen © RTV Drenthe
Het was alweer vroeg dag vanochtend in Frankrijk. Want ondanks de sportieve prestatie van gisteren tijdens de Alpe d'HuZes, zat uitrusten er in niet. De koffers werden snel gepakt, de fietsen ingeladen en vanmorgen was het vroeg op. Want vandaag op het programma: de terugreis naar Assen.
Gisteren deed Team Assen met 140 deelnemers mee aan de Alpe d'HuZes. Daarmee haalde ze 220.907 euro op voor KWF kankerbestrijding.

'Goed geslapen'

En na zo'n prestatie is de belangrijkste vraag natuurlijk: hoe voel je je? Een van de leerlingen, Iris, voelt zich eigenlijk beter dan verwacht. "Ik heb goed geslapen, dus dat is wel prima."
"De day after, zo voelt het ook echt", vertelt docent Christel. "Meestal heb je na zo'n sportieve prestatie echt een katergevoel. Maar nu ben ik vooral trots en die spieren die herstellen zich wel." Ook begeleider Berend merkt wel dat hij wat gedaan heeft gisteren.

'Volgend jaar weer'

Het was gisteren een hele ervaring, ondanks dat het zwaar was, vindt ook Iris. "Zeker was het zwaar, maar het was ook wel weer te doen. Omdat je gewoon minstens één keer die eindstreep moet halen." Berend sluit zich aan bij Iris. "Het was super gaaf om met al die mensen een gezamenlijk doel te hebben. Iedereen is positief en helpt elkaar. Dus volgend jaar ga ik weer."
En naast een mooie ervaring nemen de leerlingen ook veel herinneringen mee naar huis. "Ik ben vooral trots op deze groep en de saamhorigheid. Je begint allemaal als verschillende scholen en nu ben je echt een groep", vertelt Christel.

Vrienden voor het leven

En dat saamhorigheidsgevoel komt ook terug in de vriendschappen die zijn ontstaan deze week. "Sommige leerlingen kwamen alleen hierheen, omdat ze mee wilden doen. Die hebben nu vriendschappen voor het leven gesloten en dat gaan ze nooit vergeten. Daar ben ik echt trots op."
RTV Drenthe is mee met Team Assen. Kijk naar de video om te zien hoe vandaag is verlopen.
Uitslapen zit er niet in voor Team Assen: bus vertrekt vroeg vanuit Frankrijk

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl