Amazone Chantal Regter derde bij Indoor Groningen

PAARDENSPORT - Chantal Regter is derde geworden in de Grote Prijs van Indoor Groningen. De amazone uit Assen moest in de barrage Siebe Kramer en de Ierse winnaar Jonathan Gordon voor zich dulden.

De beslissende ronde op tijd kende in de volgepakte Eurohal in Zuidbroek een deelnemersveld van elf deelnemers. Siebe Kramer startte als eerste in de barrage en eindigde als beste Nederlander op de tweede plaats met Evermeta.

Chantal Regter hield gedurende haar rit alle controle met haar toppaard Quilando. De Drentse amazone durfde de korte wending naar de oxer, die Jonathan Gordon de zege bracht, niet aan. "Dat risico was mij te groot, ik ben liever derde dan dat ik een fout krijg en elfde word."

Geen fout gemaakt

Regter blikt terug op een geslaagd evenement. "Mijn paard Quilando heeft geen fout gemaakt en liep steeds in de prijzen, met een derde plaats in de slotwedstrijd waar ik heel tevreden mee ben."

Komend weekend verdedigt Regter haar overwinning bij Indoor Hartje Drenthe in Beilen. Vorig jaar won ze daar met Haskal en werd ze vierde met Quilando. "Ik kijk er echt naar uit, Beilen heeft een unieke sfeer met een geweldig publiek."

Meer over dit onderwerp:
paardensport Chantal Regter
Deel dit artikel: