Tibor del Grosso met overmacht Nederlands kampioen veldrijden

VELDRIJDEN - Tibor del Grosso (16) is in het Brabantse Rucphen met grote overmacht Nederlands kampioen bij de junioren geworden. De renner uit Eelde reed na de eerste ronde solo weg en kwam met een voorsprong van meer dan een halve minuut over de finish. Lucas Janssen en Danny van Lierop mochten als tweede en derde mee naar het podium.

"Voorafgaand aan de wedstrijd was het droog. Maar net voor de start begon het te regenen. Het zorgde ervoor dat het toch wat selectiever werd. En dat kwam mij wel uit. Dit is waar ik voor gekomen ben: missie geslaagd", laat Del Grosso na afloop weten.

Voor de 16-jarige Drent is het zijn zesde kampioenstrui. Na drie eerdere titels in het veld en één op de mountainbike won hij afgelopen zomer ook de Nederlandse titel op de weg. Toen nog bij de nieuwelingen.

Drentse titels

Gisteren werden David Haverdings uit Zuidlaren ook al Nederlands kampioen. Hij rijdt bij de nieuwelingen. Oud-wielerprof Erik Dekker won zijn derde cross-titel, maar voor het eerst in de 50+ klasse. En Yannick Runhart, geboren en getogen in Ruinen, won de gisteren de titel in de sportklasse.

Meer over dit onderwerp:
Eelde Veldrijden TIbor del Grosso
Deel dit artikel: