Agenten mishandeld tijdens onrustige uitgaansnacht in Meppel

Zeven mensen werden aangehouden (Rechten: RTV Drenthe/Wolter Klok)
Zeven mensen werden aangehouden
De politie in Meppel heeft vannacht zeven mensen aangehouden. Ze werden aangehouden voor het beledigen van agenten en voor mishandelingen. Onder meer twee agenten werden mishandeld.
Volgens de politie waren er in het uitgaansleven allerlei opstootjes. Op de Groenmarkt werd een 28-jarige man uit Staphorst aangehouden, omdat hij betrokken was bij een vechtpartij. De verdachte weigerde mee te werken en verzette zich tegen zijn arrestatie.

Racistische uitspraken

Later die nacht werden twee andere mannen uit Staphorst (21 en 23 jaar) aangehouden op het Prinsenplein. De 23-jarige man zou iemand hebben mishandeld en werd daarop aangesproken door de politie. De 21-jarige man ging zich daarmee bemoeien. "Nadat we hem meerdere keren hebben gezegd afstand te nemen, werd de man nog vervelender. Bij deze aanhouding sloeg en trapte hij een agent meerdere keren en beledigde hij de agent met racistische uitspraken." De twee werden opgepakt.

Vuistslag in gezicht van agent

Een andere agent werd mishandeld op de Valeriaan. De politie kreeg een melding van een auto die op de kop zou liggen. "Toen wij daar kwamen sprak een getuige ons aan. De mogelijk bestuurder van de auto kwam er vervolgens aanlopen en reageerde boos in de richting van de getuige." Toen een van de agenten hem vroeg om op afstand te blijven, werd hij door de 22-jarige man uit Meppel met een vuist in zijn gezicht geslagen. De agent moest naar de eerste hulp. De Meppeler werd opgepakt.
"Dit gedrag tegenover onze collega's is volstrekt onacceptabel. De scheldpartijen en het fysieke geweld waar zij mee te maken hebben, terwijl zij hun werk staan te doen voor de veiligheid van ons allemaal, is buiten proportie", zegt teamchef Sander Groenewoud over de onrustige nacht in Meppel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.