Ernstig zieke Jenoah (5) heeft de dag van z'n leven bij de politie en op het vliegveld

Jenoah en zijn familie voor de helikopter in Eelde.
Jenoah en zijn familie voor de helikopter in Eelde © RTV Drenthe
Een dagje op pad met de politie. En misschien wel een vlucht maken in een helikopter. Dat waren twee van Jenoah's (5) allergrootste dromen. Make-A-Wish maakte ze voor 'm waar.
Met loeiende sirenes kwamen twee politiewagens vrijdagmiddag zijn straat in Slochteren inrijden. Jenoah stond flink te glunderen in zijn politiepakje, dat hij een dag eerder van Make-A-Wish in de brievenbus had gekregen. De politieagenten namen Jenoah mee naar Zuidlaren, waar hem allerlei verrassingen stonden te wachten.

Kwaadaardige tumor

Jenoah werd eens flink in het zonnetje gezet, omdat hij heel erg ziek is. Vorig jaar werd er kanker bij hem geconstateerd, een spierceltumor. "Dit is de dag dat hij in het middelpunt mag staan. We hebben gekeken wat hij het allerliefste wil doen, en dat is toch echt een politie-ervaring", vertelt zijn moeder Jose Toren.
Bekijk hier hoe Jenoah de dag beleefde:

Zware behandeling

Sinds augustus vorig jaar wordt Jenoah behandeld voor zijn ziekte. "Dat heeft 'm in de meest intensieve periode, van ongeveer zes á zeven maanden, behoorlijk belemmerd. Hij is heel veel ziek geweest, heeft vaak ziekenhuisopnames gehad en is in totaal 28 keer bestraald in z'n hoofd-halsgebied. Dat betekent dat je elke doordeweekse dag naar het ziekenhuis moet, en tussendoor nog de chemotherapie krijgt. December en januari hadden wij een zielig hoopje mens", weet Toren nog.
Dat hij ook nog even mee mocht doen met een oefening van de Dienst Speciale Interventie (DSI), en een helikoptervlucht maakte vanaf Eelde, was wel heel bijzonder. "Ik heb best veel gezien", zegt Jenoah verwonderd als hij net uit de helikoptercabine is gestapt. "Ons huis, opa en oma's huis, hun werk. En ik was helemaal niet bang."
Jenoah mocht ook schieten van de Dienst Speciale Interventie (DSI)
Jenoah mocht ook schieten van de Dienst Speciale Interventie (DSI) © RTV Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl