Stelling: Ik vind een restaurant met een Michelinster te duur

Eet jij wel eens bij een sterrenrestaurant? (Rechten: ANP/Evert Elzinga)
Eet jij wel eens bij een sterrenrestaurant?
Een spannende dag vandaag voor restauranthouders en koks die de ambitie hebben om een Michelinster te krijgen. Vandaag worden ze uitgereikt.
Eten bij een sterrenrestaurant is iets anders dan eten bij een willekeurige horecagelegenheid. Vaak krijg je bij een restaurant met één of meerdere sterren een avondvullend programma met een flink aantal gangen voorgeschoteld. Geen 'dikke' borden vol, maar steeds kleine beetjes. Gerechten die met de grootste zorg zijn afgewerkt en opgemaakt.

In de watten gelegd

Maar voor veel mensen is de drempel om bij een restaurant met een Michelinster te gaan eten hoog. Het kost ook beduidend meer dan een hapje eten in een gemiddeld restaurant. Maar in ruil daarvoor word je wel volledig in de watten gelegd.
Wat vind jij? Zonde van het geld, omdat je voor het bedrag waarvoor je bij een sterrenrestaurant eet, ergens anders misschien wel drie keer kunt eten? Of een onvergetelijke ervaring, die je beslist niet mag missen en het geld over het algemeen absoluut waard is?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.