Coevorden steekt dik 100.000 euro in gezondheid

Coevorden wil gezondheid in de gemeente bevorderen (Rechten: RTV Drenthe/Erwin Kikkers)
Coevorden wil gezondheid in de gemeente bevorderen
Coevorden trekt 111.250 euro uit voor het bevorderen van gezondheid en een gezonde leefstijl in de gemeente. Het geld is bedoeld voor activiteiten die hieraan bijdragen. Inwoners met ideeën kunnen in aanmerking komen voor subsidie.
Wethouder Joop Brink wil de levensverwachting in Coevorden structureel verhogen. "In onze gemeente ligt deze beneden het landelijk gemiddelde. Samen met huisartsen en zorg- en welzijnsaanbieders werken we eraan om de levensverwachting omhoog te krijgen. Heel belangrijk daarbij zijn de initiatieven van onze inwoners. Ik nodig de inwoners dan ook van harte uit om met goede ideeën te komen."
Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen voor gezonde activiteiten dus om geld vragen bij de gemeente. Hier zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden.
De beschikbare 111.250 euro voor dit jaar komt mede door bijdragen vanuit het Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.