De Gaffel krijgt geen Michelinster: 'Ik laat er geen traan om'

De Gaffel heeft geen Michelinster gekregen (Rechten: Eigen foto)
De Gaffel heeft geen Michelinster gekregen
Hij had het mooi gevonden om een Michelinster te krijgen, maar balen doet hij nu niet. Vanochtend werd bekend dat restaurant De Gaffel in Valthe geen Michelinster kreeg. "Ach, ik laat er geen traan om hoor", zegt chef-kok Roderik Seubers.
Seubers hield er vooraf ook geen rekening mee, ook al werd het restaurant dat hij samen met gastvrouw Amanda Rixtum runt getipt als kanshebber. "Dat was zo'n lijstje uit België", vertelt hij. "Geen van de tien restaurants die daarop stonden, hebben een ster kregen."
Vanochtend keek Seubers met al zijn medewerkers naar een livestream van de bekendmaking. "Daarna hebben we een fles champagne opengetrokken, want op geen Michelinster kan ook gedronken worden."

'Michelinster zou enorme eer zijn'

Toch had hij het natuurlijk wel mooi gevonden om een ster te krijgen. "We zijn nu zeventien jaar bezig en we blijven gewoon lekker doorgaan met waar we goed in zijn. Mocht ons werk ooit bekroond worden met een Michelinster, dan zou dat een enorme eer zijn."
Seubers gaat nu ook niet ineens anders koken, omdat er geen Michelinsticker op de deur zit. "Ik doe al jaren lekker mijn eigen ding. Ik vind het gewoon belangrijk dat mijn gasten hier genieten en met een glimlach weer naar huis gaan."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.