FC Emmen boekt recordwinst en maakt haast met (nieuw) stadion

VOETBAL - Goed nieuws vanavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Emmen. De Drentse club maakte bekend dat er in het seizoen 2018/2019 een recordwinst is geboekt van 831.000 euro (na belasting). Het eigen vermogen van de Drentse club is gegroeid naar 945.000 euro.

In die cijfers is de verkoop van Kjell Scherpen overigens niet meegenomen. De club dankt de winst vooral aan de imposante bezettingsgraad van het stadion sinds de promotie van 2018. De Oude Meerdijk is nog steeds wedstrijd na wedstrijd nagenoeg uitverkocht en de sponsors staan nog altijd in de rij.

Haast

Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers maakte bekend dat hij haast maakt met een eventueel nieuw stadion. Voor 1 mei moet er duidelijkheid zijn of dat stadion er komt. Voorkeur van de club is dat het stadion wordt gebouwd rondom de huidige accommodatie.

"We onderzoeken de diverse mogelijkheden, samen met projectontwikkelaar (en oud-hoofdsponsor) Peter van Dijk. Bij een nieuw stadion, met gras op het hoofdveld, willen we ook het huidige stadion een functie geven. Denk bijvoorbeeld om van twee of drie tribunes een sporthal te maken."

Lees ook: