Peter van Dijk over stadionplannen FC Emmen: Ik doe het alleen omdat ik erachter sta

VOETBAL - Projectontwikkelaar Peter van Dijk gaat zich nadrukkelijk bemoeien met de plannen voor een nieuw stadion van FC Emmen. Dat maakte bestuursvoorzitter Ronald Lubbers bekend tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van de Drentse club. "Misschien moet hij wel de voortrekker worden in het hele proces", aldus Lubbers.

Van Dijk, die acht jaar hoofdsponsor was en nog steeds geldschieter is, vindt het heel mooi om bij de plannen betrokken te worden. "Maar ik doe het alleen omdat ik er ook echt achter sta", laat hij weten. "Maar we praten hier natuurlijk al lang over. Ronald heeft de club gered en wil door. Dat snap ik. Hij zit met de huisvestingsproblematiek en dat is mijn werk en hobby, dus daarom heb ik ook ja gezegd."

Van Dijk vervolgt: "Ik ga creatief meedenken en de verschillende varianten bekijken (ver- of nieuwbouw) en vervolgens probeer ik draagvlak te krijgen bij alle betrokken partijen. Ja, ook de politiek wat masseren."

Trots is de drijfveer
Van Dijk laat zich leiden door trots. "Ik ben trots op Emmen, trots op de club ook. Ik zie de maatschappelijke betekenis en dat promoot ik, waar ik ook ben. Dat geldt overigens ook voor Wildlands."

Lees ook:

Deel dit artikel: