Wolter Klok verruilt RTV Drenthe voor Hart van Nederland

Presentator Wolter Klok verlaat RTV Drenthe. Hij gaat vanaf 1 maart aan de slag bij het SBS6-programma Hart van Nederland.

"Begin november werd ik gebeld of ik een screentest wilde doen voor het programma. Die vraag beantwoordde ik natuurlijk met een 'ja', want zo'n kans moet je grijpen", vertelt Wolter. "Een paar weken later stond ik achter de desk in de studio in Amsterdam. Heel spannend natuurlijk. Maar de screentest verliep prima en een paar dagen later kreeg ik een telefoontje met goed nieuws."

De 27-jarige Wolter gaat bij Hart van Nederland aan de slag op de redactie en zal ook regelmatig te zien zijn als presentator van het programma.

Nieuwslezer en presentator

Wolter begon in april 2013 met werken bij RTV Drenthe. Hij startte als nieuwslezer op de radio en presenteerde aan het einde van dat jaar zijn eerste nieuwsuitzending op televisie. In de jaren die volgden presenteerde hij op televisie ook de quiz Loos en het Nederlands-Duitse magazine Ohne Grenzen. Op radio was Wolter naast nieuwslezer ook regelmatig te horen als presentator. Verder werkte hij achter de schermen als redacteur.

"Ik ben natuurlijk ontzettend blij met deze nieuwe uitdaging. Maar dat neemt niet weg dat ik RTV Drenthe met pijn in het hart verlaat. Dat klinkt cliché, maar het is echt zo", zegt hij over het naderende afscheid.

"Ik voelde mij hier vanaf het begin heel erg thuis. En ik heb hier ontzettend veel kansen gekregen. Daar ben ik RTV Drenthe heel erg dankbaar voor. Juist hierdoor doet de volgende kans zich nu voor, maar dan buiten RTV Drenthe."

Gewaardeerde collega

"We vinden het heel jammer dat hij vertrekt", zegt RTV Drenthe-eindredacteur Mariëlle Nieuwenhuis. "Wolter is een bekend gezicht en een bekende stem van RTV Drenthe. Hij is een zeer gewaardeerde collega en een goede journalist, een prettig mens in de omgang bovendien, die anderen met een open blik benadert. We wensen hem uiteraard veel succes bij Hart van Nederland."

Wolter was jaren geleden al eenmaal presentator van Hart van Nederland:

Meer over dit onderwerp:
Wolter Klok Hart van Nederland presentator SBS6
Deel dit artikel: