Rinse Bleeker valt voor ambitie FC Emmen: 'En die blijft overeind bij degradatie'

Rinse Bleeker
Rinse Bleeker raakte overtuigd van de plannen van FC Emmen © FC Emmen
VOETBAL - Rinse Bleeker moet van FC Emmen een stabiele eredivisionist maken. Maar komend weekend kan de club ondanks dit voornemen afdalen naar de eerste divisie. Het vormde voor de nieuwe algemeen directeur geen belemmering in Zuidoost-Drenthe aan de slag te gaan.
De 55-jarige Fries raakte in de gesprekken met FC Emmen overtuigd van de plannen van de club. "Op termijn moet er een nieuw stadion komen. Emmen straalde veel ambitie uit en dat vond ik mooi om te horen", zegt Bleeker.
Bleeker werkte de laatste vijftien jaar bij Sportstad Heerenveen. Sinds 2017 is hij daar algemeen directeur. Sportstad Heerenveen is de eigenaar van het Abe Lenstra stadion en in die hoedanigheid ging hij veelvuldig om tafel met SC Heerenveen, de huurder van het stadion. Bleeker: "Ik ken de voetbalwereld dus vanaf die kant."

Noorderling

Met de aanstelling van Bleeker heeft FC Emmen een belangrijke vacature gevuld. Via zijn komst wordt een 'belangrijke stap gezet om de organisatie robuuster vorm te geven', stelt de nummer zestien van de eredivisie. Bleeker ziet onder meer uitdaging in de ontwikkeling van een nieuw stadion en alle stakeholders die daarbij horen.
Bleeker zat goed bij Sportstad Heerenveen en had daar kunnen blijven. Toch zegt hij als geboren Fries nu die provincie vaarwel. "Maar het gaat mij niet om Friesland, Groningen of Drenthe. De club FC Emmen en haar ambities spreken mij aan. Emmen zit in het Noorden en ik ben een noorderling. En er zitten vast ook overeenkomsten tussen Friezen en Drenten."

Geen issue

Voorlopig is het nog de vraag of Bleeker straks, vanaf 1 juli, de leiding heeft over een eredivisionist of eerste divisionist. FC Emmen begint morgen de play-offs in de strijd om lijfsbehoud met een bezoek aan NAC Breda. "Laten we hopen dat degradatie voorkomen wordt", zegt hij. "Maar het kan natuurlijk ook de andere kant op vallen. De ambities blijven in dat geval gewoon overeind. Wel of geen eredivisie volgend seizoen, dat was voor mij geen issue. "

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl