Meer dan 100 auditanten voor theaterspektakel Veenbrand in Emmen

Aan de eerste audities van theaterspektakel Veenbrand in Emmen doen meer dan honderd kandidaten mee. Dat is boven verwachting, zegt producer Sjoek Nutma. "We hadden wel verwacht dat veel acteurs zich zouden aanmelden, maar dat het zoveel mensen zouden zijn, heeft onze verwachtingen overtroffen."

Veenbrand speelt zich af op vier locaties in het Rensenpark in Emmen. De historische veenbrand uit 1917 bij Valthermond speelt een rol. Het publiek wordt meegevoerd in de verhalen van drie hoofdpersonen met herkenbare dilemma's. In de interactieve finale op de voormalige savanne komen de verhalen van de personages samen.

Drentse acteurs

Volgens de organisatie van Veenbrand hebben vooral acteurs uit Drenthe zich voor de audities aangemeld. "Wij zijn al vroeg begonnen met het leggen van verbindingen in de regio en hebben dus ook actief gezocht naar acteurs uit de drie noordelijke provincies. Ook merken we dat bij veel mensen het verhaal, de interactieve vorm en de omvang van de productie, zeer aanspreken. Dit zien wij bijvoorbeeld ook terug in het grote aantal professionals en semi-professionals dat zich heeft aangemeld voor de audities naast de vele, vaak zeer talentvolle, amateurs", aldus Nutma.

De eerste auditie van Veenbrand was afgelopen maand, komende zaterdag staat de tweede auditiedag op het programma. Gezocht wordt naar acteurs die de hoofd- en bijrollen kunnen vervullen. Ook komen er nog audities voor koorleden, musici en dansers.

Dick van den Heuvel schreef het verhaal en de liedteksten voor Veenbrand. Komende zomer wordt het theaterspektakel opgevoerd in het Rensenpark in Emmen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emmen theater Rensenpark Veenbrand Savanne
Deel dit artikel: