Drugsdealers Stadskanaal krijgen mogelijk levenslang in Hongarije

Drugs gevonden bij de twee mannen uit Stadskanaal (Rechten: ANP/EPA)
Drugs gevonden bij de twee mannen uit Stadskanaal
Roelf B. en Gert-Jan N. uit Stadskanaal die in Hongarije vastzitten wegens drugshandel, krijgen mogelijk een levenslange gevangenisstraf.
Dat heeft een woordvoerder van de Hongaarse politie vandaag gezegd tijdens een persconferentie, meldt RTV Noord.

Festival

De twee vrienden werden afgelopen zomer gearresteerd. Sindsdien zitten ze in voorarrest. De twee mannen uit Stadskanaal liepen tegen de lamp op het Sziget-festival, toen ze drugs verkochten aan andere festivalbezoekers.
Later vond de politie in hun auto nog meer drugs. Het gaat om onder meer xtc-pillen en marihuanasigaretten. De politie schat de totale straatwaarde op ongeveer 300.000 euro.

Genoeg drugs voor 20.000 bezoekers

B. en N. hebben niet gezegd waar ze de drugs vandaan hebben, alleen dat ze hun voorraad niet in Hongarije hebben gekocht. Op de dag van hun arrestatie waren er 40.000 bezoekers aanwezig. De helft daarvan hadden ze van drugs kunnen voorzien, aldus de politie.
Het is nog niet duidelijk wanneer de Hongaarse rechtbank zich over de zaak buigt. Eerder werd bekend dat het voorarrest in elk geval tot 9 februari is verlengd.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.