Omstreden beukenlaan Emmen krijgt beschermde status

Rode stippen op de bomen langs het Matenpad (Rechten: RTV Drenthe)
Rode stippen op de bomen langs het Matenpad
Het wordt een stuk lastiger voor Staatsbosbeheer om de 25 beuken die aan het Matenpad bij de Emmerdennen staan te kappen. De gemeente Emmen heeft de beuken een beschermde status gegeven door ze op de waardevolle bomenlijst te zetten.
Hierdoor moet eigenaar Staatsbosbeheer, als zij de kap door wil zetten, vanaf nu een kapvergunning aanvragen bij de gemeente Emmen. "Voor het kappen van bomen hoef je in de gemeente geen vergunning aan te vragen, tenzij de bomen op de waardevolle lijst staan", legt een woordvoerder uit. Staatsbosbeheer kan nog wel bezwaar aantekenen tegen de plaatsing van de beukenlaan op de waardevolle bomenlijst.
Staatsbosbeheer wil de karakteristieke bomen kappen omdat de bomen ziek zijn. Dat blijkt uit een rapport. De actiegroep Red de Beukenlaan zet hier grote vraagtekens bij en liet zelf ook een rapport opmaken door een expert. Daaruit bleek dat er slechts één boom ziek is. De partijen zijn nog steeds met elkaar in gesprek over de kap en de rapporten.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.