Helft Drentse melkveehouders meldt zich aan voor programma om te verduurzamen

harde koeien extensieve melkveehouderij
Meer dan 380 Drentse melkveehouders hebben zich aangemeld © RTV Drenthe / Serge Vinkenvleugel
Bijna de helft van alle Drentse melkveehouders heeft zich aangemeld voor Duurzaam Boeren Drenthe. In dit programma worden boeren beloond voor het verduurzamen van hun bedrijf.
Meer dan 380 Drentse melkveehouders hebben zich aangemeld voor het project. Henk Jumelet, gedeputeerde en ambassadeur van het programma, is blij met het aantal deelnemers. "Boeren kiezen zelf voor deze aanpak en willen met verduurzaming aan de slag. Ze willen verder. Deze Drentse aanpak van samenwerking en belonen voor prestaties helpt ons daarbij."
Duurzaam Boeren Drenthe beloont boeren aan de hand van duurzaamheidsdoelen. Deze Drentse aanpak is een initiatief van de provincie en samenwerkende partners uit de landbouw, natuur en milieu. Boeren gaan in het project aan de slag met duurzaamheidsdoelen op gebied van water, bodem, klimaat en stikstof.

Vervolgproject

Melkveehouders en gemengde bedrijven komen in aanmerking voor de beloningsregeling van Duurzaam Boeren Drenthe. Ook wordt er in een pilot gewerkt aan de ontwikkeling van een soortgelijke regeling in de akkerbouw, en is er een bijdrage beschikbaar voor de aanleg van natuur- en waterschapelementen.
Het programma is een vervolg op het project Duurzame Melkveehouderij Drenthe, waar 230 melkveehouders zich voor aanmeldden. Dit programma is bijna afgerond.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.