Politie vindt hennepdrogerij in slaapkamer Emmen

De politie heeft in een woning in Emmen een hennepdrogerij aangetroffen. De geur van de plantjes bracht de agenten op het spoor.

Bij de politie kwam een melding binnen van geuroverlast bij een woning in de wijk Angelslo. Aanvankelijk werd niks gevonden, maar de lucht van de hennepplanten ontging ook de agenten niet. De speurneuzen volgden het geurspoor en kwamen zo bij de juiste woning aan de Wekingeslag terecht, vertelt wijkagent Mans Stulen.

250 plantjes

Op een slaapkamer hingen 250 plantjes te drogen. "In een kwekerij worden de plantjes gekweekt, als die volgroeid zijn worden de toppen afgeknipt en die worden gedroogd", legt Stulen uit. De kamer was als droogkamer ingericht door de temperatuur en luchtvochtigheid aan te passen en lijntjes op te hangen waar de planten aan konden worden gehangen.

"250 plantjes is een aantal dat gebruikt wordt voor de handel, we hebben een bestuurlijke rapportage naar de gemeente gestuurd", zegt de wijkagent. Daarin staan de bevindingen van de agenten. De bewoner van het huis werd niet aangehouden, wel wordt hij als verdachte gehoord. "De burgemeester bepaald wat er nu eerst verder gebeurt. Dat kan een waarschuwing zijn of sluiting van het pand."

Afgelopen vrijdag werd in Angelslo al een hennepkwekerij opgerold.

Meer over dit onderwerp:
Emmen 112 politie drugs hennep Angelslo
Deel dit artikel: