Ondernemersvereniging Emmen baalt van betaald parkeren in avonduren

De ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad is niet blij met het betaald parkeren in de avonduren. De gemeente voert dit vanaf 1 februari in, omdat de gemeente een tekort van 400.000 euro heeft op parkeren.

"Wij zijn eigenlijk voor het blok gezet", zegt Jeroen Bakker, voorzitter van Vlinderstad Emmen. "De gemeente kwam met een paar opties en hier kunnen wij mee leven." Het betaald parkeren wordt uitgebreid naar 20:00 uur 's avonds. Nu is het betaald tot 18:00 uur 's avonds. De tarieven blijven gelijk, 1.80 euro per 58 minuten.

Lees ook:

Bakker kan zich er wel in vinden dat nu ook de bezoekers van de horeca in de avonduren moeten betalen. "Mensen die gaan winkelen moesten wel altijd betalen overdag. En iemand die 's avonds uit eten gaat niet, terwijl als je uit eten gaat, je het parkeren ook wel kan betalen. Dus in dat opzicht heb ik er minder moeite mee."

Verhogen tarieven geen optie

Een andere optie was het verhogen van de tarieven. Tijdens de gesprekken met de gemeente, die zij voerde met horeca, omwonenden en de middenstand, kwam die optie naar voren. "Wij vinden deze maatregel al behoorlijk wat", legt Bakker uit. "Tarieven verhogen is in onze ogen geen optie. Wij hebben het als ondernemers ook steeds zwaarder. Dus dat moet wel een beetje in evenwicht zijn."

De gemeente Emmen moet flink wat maatregelen nemen om het huishoudboekje weer op orde te krijgen. De invoering van betalen in de avonduren moet 280.000 euro opleveren. Andere maatregelen, zoals het bezuinigen op parkeerbeheer en duurdere vergunningen moeten 143.000 euro opbrengen.

De tarieven blijven hetzelfde (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emmen parkeren Vlinderstad Emmen
Deel dit artikel: