Asser Boys dreigt te verdwijnen als voetbalclub: 'Had vanochtend al bijna de KNVB gebeld'

Asser Boys
Asser Boys © RTV Drenthe
VOETBAL - Nadat vv Emmen eerder deze week aangaf te stoppen met prestatievoetbal is er in Drenthe nog een club met naam die dreigt weg te vallen. Na vorig jaar afscheid te hebben genomen van zondagvoetbal dreigt Asser Boys na 104 jaar als club zelfs volledig te verdwijnen van de Drentse velden, omdat de vereniging geen nieuwe bestuursleden kan vinden.
"Als bestuur hebben we hier 14 en zelfs 15 jaar gezeten. Een paar bestuursleden zijn al gestopt en een paar gaan stoppen. Er blijft niets over", zegt voorzitter Jan Puper, die zelf ook stopt. "Ik roep al een paar jaar dat ik wil stoppen, maar nog wel eventjes door wil gaan. Dat eventjes houdt ook een keer op."

Breder probleem

Het bestuur van de vereniging bestaat straks uit één persoon. "We waren met z'n zessen en we willen toe naar een bestuur van drie personen", stelt Puper. "Dan kunnen we wat taken verdelen onder verschillende commissies. Die commissies kunnen we uitbreiden en dan hoeven ze zich niet alleen bezig te houden met flutdingetjes."
Volgens Puper is het probleem van het niet kunnen vinden van bestuursleden iets wat breed in Nederland aan de hand is. "Je krijgt geen vrijwilligers meer tegenwoordig."
Alle respect voor de vrijwilligers, maar niet iedereen is geschikt voor een bestuursfunctie
Jan Puper - nu nog voorzitter van Asser Boys
Puper geeft de club nog tot 1 januari om nieuwe bestuurders te vinden. "Ik werd vanochtend wakker en ik dacht: 'Ik bel de KNVB gewoon op en zeg dat we de stekker er per 1 juli uittrekken', maar toen las ik vanochtend iets van Pieter Omtzigt over dat we wel kunnen klagen, maar we moeten er zelf iets van maken." Dus plakt Puper er nog een paar maanden aan vast.

Mogelijk betaalde krachten

Intern zijn er volgens Puper voldoende mensen die geschikt zijn om bestuurslid te worden. "Niemand heeft zich nog gemeld bij ons, maar we gaan mensen uitnodigen om ze te vragen wat ze kunnen doen voor de club." Hij zoekt daarvoor speciaal mensen met hbo-niveau. "Alle respect voor de vrijwilligers, maar niet iedereen is geschikt voor een bestuursfunctie. We zoeken jonge mensen die op hbo-niveau acteren, die moeten opstaan, maar zij hebben vaak jonge gezinnen en drukke banen."
Als laatste redmiddel ziet het oude bestuur maar een ding: betaalde krachten. "Maar dan moet de contributie omhoog en dat willen we niet." Mocht dat ook niet slagen, dan vreest Puper dat ze dezelfde kant als vv Emmen opgaan. "Daar zie je al dat ze deze week gestopt zijn met prestatievoetbal, dat is voor ons misschien ook een optie."
Het eerste van Asser Boys speelt momenteel vijfde klasse op zaterdag. Asser Boys VR1 speelt in de derde klasse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl