Benauwde bekerzege E&O in regiofinale

HANDBAL - Eredivisionist E&O heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de nationale beker. In de regiofinale kwam de hoofdmacht met de schrik vrij tegen een bekende tegenstander: E&O 2. De noordelijke eindstrijd eindigde in 23-24.

De hoofdmacht en de reserveploeg, die twee niveau's lager in de tweede divisie strijdt om de titel, staan wekelijks samen op de trainingsvloer. Op donderdagavond kwamen de teams elkaar tegen in de regiofinale van de beker. Een plaats in de achtste bekerfinale stond op het spel.

Voor rust greep E&O 2 brutaal de leiding. Onder aanvoering van oud-eredivisionisten Toby Trouw en Martijn Fuhler werd zelfs een gat van vijf goals (12-7) geslagen. De reserveploeg staat onder leiding van clubicoon en bestuurslid Harwin de Jonge.

Vijftien tellen

Na de pauze kwam de eredivisieploeg snel dichtbij. Onder de lat viel Bart Engels goed in. Vanuit de rechterhoek zorgde Dennis Vesters voor de eerste gelijke stand (18-18).

In het slotkwartier steeg de spanning. Trouw bracht E&O 2 nog eenmaal op voorsprong (23-22). Vlak voor de slotminuut maakte de formatie van Freek Gielen gelijk. Vijftien tellen voor het eindsignaal besliste Rick Wielage de regiofinale in het voordeel van het vlaggenschip.

Vrouwenploeg

Ook de vrouwenploeg van E&O is nog actief in de bekercompetitie. Bij de laatste zestien ontvangt het team van trainer/coach Henk Smeenge eredivisionist Volendam. Het bekerduel wordt op donderdagavond 16 februari afgewerkt.

Een week later komen de mannen van E&O weer in de baan. De loting is aanstaande maandag. Ook buur Hurry-Up zit dan in de kokers.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Handbal E&O Beker
Deel dit artikel: