Nynke Houwing benoemd tot tijdelijk wethouder in Aa en Hunze

Nynke Houwing
Nynke Houwing is vanavond benoemd tot wethouder in Aa en Hunze © Persbureau Drenthe
VVD-politica Nynke Houwing uit Nieuw-Weerdinge is officieel benoemd tot wethouder in de gemeente Aa en Hunze. De gemeenteraad stemde vanavond unaniem in met haar benoeming.
Houwing vervangt tijdelijk haar partijgenoot Bas Luinge, die sinds begin april ziek thuis zit. Hij werd begin april getroffen door een herseninfarct en neemt ziekteverlof op.
De twee andere wethouders en burgemeester Hiemstra namen de taken van Luinge de afgelopen twee maanden over. Door de benoeming is het college van Aa en Hunze weer op volle sterkte.

Eerder al wethouder

Houwing is een bekend gezicht in de Drentse gemeentepolitiek. Tot vorig jaar was ze wethouder in de gemeente Borger-Odoorn en daarvoor had ze dezelfde functie in Emmen. In die laatste gemeente zat ze jarenlang voor de VVD in de gemeenteraad.
VVD-fractievoorzitter Richard Heling zei tijdens de raadsvergadering vanavond blij te zijn dat Houwing wil inspringen. Ook liet Heling weten dat het inmiddels beter gaat met Luinge, maar dat de wethouder nog wel problemen heeft met zijn zicht.
De nieuwe wethouder zal in principe zestien weken lang het stokje van Luinge overnemen. Een wethouder mag zijn of haar ziekteverlof maximaal drie keer met zestien weken verlengen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl