Dit weekend in de Drentse natuur: 18 en 19 januari

Op zoek naar dassensporen bij de wilderniswandeling (Rechten: Pixabay)
Op zoek naar dassensporen bij de wilderniswandeling
De natuur nodigt je ook dit weekend weer uit. Er is van alles te doen, ontdek de wondere wereld van de microscopie, wandel mee met de boswachter en ontdek een stukje nieuwe wildernis.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda.

Microscopische ontdekkingsreis

Grote planten en dieren maken indruk, maar hoe zit het met de kleine details? Hoe ziet de natuur er van heel dichtbij uit? Ontdek het in het Duurzaamheidscentrum in Assen, waar wordt ingezoomd op planten en diertjes. Maak ook een wonderbaarlijke microscopische ontdekkingsreis.

Op pad met de boswachter

Geniet van de natuur en leer ondertussen meer van het gebied. De gids van Natuurmonumenten neemt je zondag mee naar het Dwingelderveld en vertelt je meer over de natuurontwikkeling, de invloed van de seizoenen en de planten en dieren die je onderweg tegenkomt. Neem een verrekijker mee en laat je verrassen tijdens deze boswachterswandeling.

Spannende wilderniswandeling

Ga zondag mee met de gidsen van het Nationaal Park Drentsche Aa langs het nieuw aangelegde Dassenspoor. Misschien vind je dassensporen, of wie weet sporen van andere wilde dieren. De route gaat door het bos van Hart van Drenthe, waar de natuur steeds wilder wordt. Alleen voor mensen die stevig kunnen doorstappen, deze wilderniswandeling.
Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.