Kunstenaar gezocht voor nieuw kunstwerk aan de kop van de Vaart in Assen

Frida Kahlo beeld kunst kop van de vaart assen
Frida Kahlo beeld kunst kop van de vaart assen © RTV Drenthe / Ronal
De buste van Frida Kahlo stond er al te prijken. Ook lag er al eens een draak, het Vrijheidsbeeld en de Venetiaanse Rialtobrug. Nu is het de beurt aan Vincent van Gogh om de kop van de Vaart in Assen te sieren.
Hoe het kunstwerk dat past bij de Van Gogh-tentoonstelling Op reis met Vincent in het Drents Museum er precies uit moet zien is nog niet bekend. "We zoeken nog een kunstenaar die de nieuwe blikvanger kan bedenken en maken", zegt Nick Steenge van binnenstadvereniging Vaart in Assen. "We hebben eerst kunstenaars benaderd, maar nu gooien we de oproep open. Ook gewone met mensen met creativiteit kunnen zich tot 15 juni melden bij Vaart in Assen."
Ook al is de opdracht nu ook voor amateurkunstenaars, Steenge wil wel aangeven dat het om een groot project gaat. "Met alleen een idee kom je er niet. Je moet een plan hebben dat uitvoerbaar is en kwaliteit moet hebben." Over het budget dat beschikbaar is hoeft de kunstenaar zich volgens Steenge geen zorgen te maken. "Voor specificaties kunnen ze contact met ons opnemen. Er is budget beschikbaar gesteld door onder andere het Drents Museum."
Het idee dat uitgekozen wordt zal uiteindelijk op 5 september op de kop van de Vaart komen te staan. "De binnenstad moet dan Vincent ademen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.