Familie Fidder heeft speciale kerstboom al vroeg in de woonkamer staan

De kerstboom heeft een prominente plek in de huiskamer van de familie Fidder
De kerstboom heeft een prominente plek in de huiskamer van de familie Fidder © RTV Drenthe
Het is nog maar 206 nachtjes slapen tot 25 december, vandaar dat de kerstboom al is uitgestald in de woonkamer van de familie Fidder in Eext. En het is niet zomaar een kerstboom, want de creatie van Geesje is volledig gemaakt uit de papieren omhulsels van theezakjes.
In februari ging RTV Drenthe in het radioprogramma Op Tjak voor het eerst langs bij Geesje Fidder. Toen deed ze het verzoek om zoveel mogelijk omhulsels van theezakjes op te sturen voor haar kerstboom. En dat leverde haar behoorlijk wat knutselmateriaal op. "Zelfs uit Friesland en uit de Polder heb ik wat gekregen, het kwam overal weg."
De boom is ongeveer een meter hoog. "Er zitten dik 12.000 zakjes in de boom verwerkt, alleen in de voet die er onder staat zitten al achthonderd in."

Knutselwerk

Er komt behoorlijk wat knip- en vouwwerk aan te pas bij het maken van de lagen in de boom. Want bij het vouwen houdt ze bijvoorbeeld rekening met de juiste kleuren van de papieren verpakking. "Het gaat puur om een groene puntje."
Op de vraag hoe lang je bezig bent met het maken van zo'n kerstboom, is Geesje duidelijk. "Daar ben je jaren mee bezig als je er een uurtje per dag aan werkt. Maar ik heb ook wel kleinere kerstboompjes gemaakt voor mensen. Dat doe ik met plezier hoor."

Fabeltjeskrant

Fidder wil iedereen bedanken die papieren zakjes naar haar toe heeft gestuurd. "Maar ze zijn nog steeds welkom hoor, want ik stop er nog niet mee. Ik kom vanzelf wel weer wat nieuws tegen, en dan doe ik weer wat ander met de theezakjes."
En het volgende project voor de Eexter staat al in de steigers. "Ik heb nog een figuur van de Fabeltjeskrant, die moet groen met oranje worden. Ik heb al uitgeprint hoe deze moet worden. Daar wil ik me straks mee bezig houden. Maar ik ga eerst nog een vest breien voor mijzelf", zegt ze lachend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl