'FC Emmen doet zaken met Anderlecht en huurt aanvaller Adzic'

VOETBAL - FC Emmen gaat zich versterken met een Servische aanvaller van RSC Anderlecht. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws komt Luka Adzic tijdelijk naar Drenthe, op huurbasis dus.

Volgens de krant is de deal met FC Emmen zo goed als rond. Anderlecht hoopt dat Adzic in Emmen veel speelminuten krijgt, omdat het talent bij Anderlecht zelden aan de bak komt. De huidige nummer veertien van de eredivisie heeft naar verluidt geen optie tot koop na zes maanden huurdienst.

Rode Ster Belgrado
Adzic, die ook Servisch jeugdinternational is, kwam in de zomer van 2018 naar Anderlecht. De Belgische club betaalde circa 800.000 aan Rode Ster Belgrado, waar Adzic zes keer scoorde in 33 wedstrijden.

Maar in Brussel gaat het tot nu toe allesbehalve crescendo met de spits. Hij deed hij maar in zes wedstrijden van het A-elftal mee, waarin hij 152 speelminuten verzamelde.

IND
Als Adzic daadwerkelijk naar Emmen komt zal hij overigens niet direct inzetbaar zijn. Servië is geen EU-land en dus moet Adzic bij een overgang - net als Miguel Araujo en Sergio Peña, langs de IND. Vermoedelijk gaat daar zo'n vier weken overheen.

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers onthoudt zich van commentaar.

Deel dit artikel: