Yoran Popovic schiet HZVV langs tiental Volendam

VOETBAL - HZVV is goed uit de winterstop gekomen. In Hoogeveen werd Volendam, dat ruim een helft met een man minder speelde, met 4-2 verslagen. Grote man was Yoran Popovic, die drie keer scoorde.
Door de overwinning blijft HZVV in het spoor van koploper Eemdijk en staat op een gedeelde derde plaats. Net als ACV heeft HZVV vijf punten minder dan de koploper in de zaterdag hoofdklasse B en vier punten minder dan nummer twee, Staphorst.

Bekijk nu online: De uitzending van Onze Club met een samenvatting van dit duel

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de ploeg van trainer Gert van Duinen. Fabian Steven ging alleen op doelman Niels Ras af, maar de keeper van Volendam bleef goed naar de bal kijken en won het één op één duel met Stevens.

Snelle gelijkmaker

Na twintig minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. De verdediging van HZVV gaf veel te veel ruimte weg, waar Eric Veerman optimaal van wist te profiteren. Vanaf een meter of elf schoot de middenvelder droog binnen en liet doelman Hidde Streutker kansloos.
Lang kon Volendam niet van de 0-1 voorsprong genieten. Amper twee minuten later kwam HZVV langszij. Een goede actie en voorzet van Kelly Joao, werd door Yoran Popovic prachtig binnen getikt (1-1). Drie minuten later leek een kopie van de aanval HZVV op voorsprong te brengen, maar dit keer tikte Popovic de bal net naast.

Rode kaart

Zeven minuten voor rust moesten de gasten met een man minder verder. Gerry Schilder gleed, te laat en met gestrekt been, door op Stevens, die vol op de enkel werd geraakt. Scheidsrechter Besselsen kende geen twijfel en gaf een directe rode kaart. Vlak voor rust kreeg de thuisclub nog een paar goede kansen, maar haalde Volendam met 1-1 de rust.
Ruim tien minuten na rust kwam de thuisploeg op 2-1. Net als bij de 1-1, kwam de assist van Joao. Dit keer kon Sander Dzemidzic de bal binnen schieten. HZVV verzuimde daarna de wedstrijd te beslissen, waardoor Volendam in de wedstrijd bleef en, na een half uur spelen, een paar kansjes kreeg.

Popovic doet het weer

Uiteindelijk bracht Yoran Popovic aan alle onzekerheid een eind. Tien minuten voor tijd promoveerde de spits een voorzet van invaller Luke Millar tot de 3-1. Amper een minuut later bleef Popovic uiterst kalm voor doelman Ras en scoorde hij zijn derde treffer met een leep boogballetje. In de slotfase bepaalde Pieter Kroon de eindstand op 4-2.