Sudosa Desto koploper na spannende wedstrijd tegen Orion, Olhaco veel te sterk voor Sneek

VOLLEYBAL - In de Eerste Divisie A hebben de heren van Sudosa-Desto vanavond met 3-2 gewonnen van Orion 2 uit Doetinchem. Het was een spannende wedstrijd waarin Sudosa-Desto de eerste twee sets wist te winnen met 25-21 en 26-24. Orion kwam goed terug door de derde en vierde set te pakken (27-25 en 25-14). De allesbeslissende set was uiteindelijk voor Sudosa-Desto dat met 15-11 wist te winnen. Olhaco uit Hoogeveen had weinig moeite met Sneek. De ploeg van trainer Menno Volkerink won alle vier sets (25-18, 25-24, 25-19 en 25-17).

Hiermee gaat Sudosa-Desto aan kop in de Eerste divisie A met 47 punten uit 13 wedstrijden. Olhaco draait ook goed mee in de top en staat knap derde met 41 punten.

Schouders eronder

Sudosa-Desto trainer Erik Noordijk was dik tevreden met de zege. 'Vandaag hebben we een goede wedstrijd gespeeld tegen een zeer goede ploeg. De eerste twee sets wisten we goed te winnen. Hierna kregen we het moeilijker en hier wist Orion goed gebruik van te maken. Het was een lange pot waarin we veel gebruik hebben gemaakt van onze wissels om spelers weer op adem te laten komen. Uiteindelijk is het ons toch gelukt om de schouders eronder te zetten en de beslissende set te winnen. Een groot compliment aan mijn ploeg!'

Volgende week speelt Sudosa-Desto thuis tegen de nummer negen uit de competitie, Hofnar-Bovo uit Aalten. Olhaco gaat op bezoek bij Sovoco in Soest.

Meer over dit onderwerp:
Volleybal Sudosa Desto
Deel dit artikel: