Cassata #19: Boerderijgezin Ruinerwold, nieuwe Asser wethouders en weer een onderwijsstaking

In deze aflevering van Cassata praat burgemeester Roger de Groot van De Wolden over de afgelopen drie maanden, waarin het 'boerderijgezin' uit Ruinerwold wereldnieuws werd, blikken de twee nieuwe Asser wethouders Bob Bergsma en Jan Broekema vooruit op wat hen te wachten staat en blikt wethouder Henk Lammers van Tynaarlo, die later deze maand met pensioen gaat, terug. Ook is er aandacht voor een nieuwe onderwijsstaking.

Cassata #19: Boerderijgezin Ruinerwold, nieuwe Asser wethouders en weer een onderwijsstaking

Onderwerpen

00.45 - Burgemeester Roger de Groot van De Wolden vertelt over de ontdekking van het boerderijgezin in Ruinerwold en alles wat het losmaakte in zijn gemeente én in de rest van de wereld.

04.10 - Wethouder Henk Lammers van Tynaarlo neemt eind deze maand afscheid, omdat hij met pensioen gaat. De Zuidwoldiger was Statenlid voor het CDA, wethouder in De Wolden, waterschapsbestuurder bij Reest en Wieden en werd in februari 2017 ingevlogen als wethouder in Tynaarlo.

10.06 - Vervolg burgemeester Roger de Groot over het boerderijgezin uit Ruinerwold: "In de eerste week na de ontdekking van het gezin kom je in een soort rollercoaster terecht."

27.13 - De twee nieuwe Asser wethouders Jan Broekema (SP) en Bob Bergsma (D66) mogen flink aan de bak in de provinciehoofdstad na een flinke bestuurscrisis en grote financiële problemen.

47.38 - Wethouder Henk Lammers over wat hij achterlaat in Tynaarlo als wethouder: alles in zijn portefeuille is zo'n beetje klaar of moet alleen nog uitgevoerd worden, dus hij kan met een gerust hart weg.

54.54 - Het Cassata Radioforum: over het boek Spookhoeve Ruinerwold, het stikstofrapport van Remkes over de luchtvaart en of Eelde er baat bij heeft, verzet tegen laadpalen voor elektrische bussen en over de grens die Hoogeveen stelt aan uitgaven voor WMO en jeugdzorg: op = op.

1.18.06 - De zoveelste onderwijsstaking, nu twee dagen op 30 en 31 januari: Onderwijsmannen en AOb-kaderleden Albert Eggens en Jan Feiken over wat nu inzet van de actie is, want er zijn toch al honderden miljoenen extra op tafel gekomen?

1.19.46 - Vervolg wethouder Henk Lammers: wat was zijn leukste politiek-bestuurlijke job?

1.24.10 - Vervolg onderwijsstaking met Albers Eggens en Jan Feiken van de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Gasten

Henk Lammers, wethouder Tynaarlo

Roger de Groot, burgemeester De Wolden

Bob Bergsma, wethouder Assen

Jan Broekema, wethouder Assen

Jan Smits, VVD-Statenlid

Jacob Bruintjes, PvdA-voorzitter Drenthe

Jan Feiken, AOb-kaderlid basisonderwijs

Albert Eggens, AOb-kaderlid voortgezet onderwijs

Presentatie

Margriet Benak

Abonneer je op deze podcast

De Cassata-podcast is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

| iTunes / Apple Podcasts | Google Podcasts | Stitcher | Spotify | TuneIn |

RTV Drenthe Podcasts

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele onderwerpen die spelen in Drenthe.

Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak met gedetineerden en bewaarders.

Drenthe Doc: In Drenthe Doc geven de mooiste radiodocumentaires en hoorspelen van Radio Drenthe opnieuw een podium.

Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.

FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen weekend van FC Emmen door. Daarnaast is er ook plaats voor andere sport uit onze provincie.

Oerend HarTT: In deze vierdelige serie worden sterke verhalen over de TT in Assen verteld. De verhalen komen van de baan, maar ook van de campings en uit de stad.