BBC2014 zoekt naar opvolger Coevorder wethouder Jan Zwiers

Belangen Buitengebied Coevorden 2014 zoekt naar een opvolger van wethouder Jan Zwiers. De partij hoopt de nieuwe wethouder in eerste instantie te vinden binnen de partij, maar mocht dat niet lukken dan wordt buiten de partij en de gemeentegrenzen gekeken.

Zwiers, momenteel wethouder van onder meer financiën, economische zaken, toerisme en recreatie, begint op 1 maart met zijn nieuwe baan als directeur bij FC Emmen. Hij is zes jaar wethouder geweest en daarmee de enige tot nu toe namens BBC2014.

Zes jaar beschikbaar

De partij is niet op zoek naar een wethouder die het na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 voor gezien houdt. In de profielschets die BBC2014 heeft gemaakt voor de ideale kandidaat staat de nadrukkelijke wens dat Zwiers' opvolger zich ook kandidaat stelt voor de bestuursperiode van 2022 tot en met 2026.

De opvolger van Zwiers moet aan een flink aantal eisen voldoen, zoals financieel inzicht, leiderschap, inlevingsvermogen, bekendheid en verbondenheid met de gemeente Coevorden, de regio en de provincie. Daarnaast moet hij of zij onder meer creatief zijn in gesprekken, geduldig en daadkrachtig zijn en goed met de media over weg kunnen.

'Zorgvuldigheid boven snelheid'

De partij hoopt op korte termijn een nieuwe wethouder te hebben. Fractievoorzitter Booij benadrukt wel dat de snelheid niet ten koste mag gaan van de zorgvuldigheid. "We denken zeker niet dat het maanden moet gaan duren, maar het proces vraagt ook een zorgvuldige benadering."

Kandidaten kunnen tot 3 februari reageren.

Lees ook:

Deel dit artikel: