Dorpsmoestuin 'Onse Toen' uit Eexterveen wint Kern met Pit Drenthe

Dorpsmoestuin Onse Toen in Eexterveen won de Kern met Pit-trofee Drenthe (Rechten: Stichting Dorpscentrum Eexterveen/Jan Roelof Vos)
Dorpsmoestuin Onse Toen in Eexterveen won de Kern met Pit-trofee Drenthe
Dorpsmoestuin Onse Toen in Eexterveen heeft de Kern met Pit Trofee van de provincie Drenthe gewonnen. Gisteren werden alle buurtprojecten gepresenteerd, waaruit één winnaar werd gekozen per provincie. Alle deelnemers kregen naast de titel Kern met Pit ook een geldbedrag van duizend euro voor hun project, de winnaar nog eens 1.500 euro extra en een trofee.
Onse Toen is een dorpsmoestuin achter het Dorpscentrum Eexterveen. In de ontmoetingsplaats worden evenementen, onderwijs en samenleving samengebracht. De dorpsmoestuin is niet alleen bedoeld voor inwoners en verenigingen, maar ook voor de fusieschool De Kameleon. De leerlingen kunnen bijvoorbeeld in de tuin leren waar ons voedsel vandaan komt, hoe geld te verdienen is met het kweken van voedsel en hoe je duurzaam met hemelwater omgaat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.