Afscheidnemend MSC verliest met 5-0

MSC trekt aan het kortste eind in Haren (Rechten: RTV Drenthe/Ger Hensen)
MSC trekt aan het kortste eind in Haren
VOETBAL - MSC is de laatste seizoenshelft als zondaghoofdklasser begonnen met een zware nederlaag. De Meppelers gingen in Haren met 5-0 onderuit tegen Be Quick 1887.
Door het forse verlies blijft MSC de nummer voorlaatst van de hoofdklasse A. De ploeg van trainer Berry Zandink verzamelde elf punten uit vijftien wedstrijden. Alleen het Rotterdamse VOC presteert dit seizoen slechter.

Bekijk nu online: De uitzending van Onze Club met ondere andere een samenvatting van dit duel

MSC speelde bij Be Quick allerminst met het mes tussen de tanden. Dat viel ook niet te verwachten na de ingrijpende beslissing van het bestuur om komende zomer te stoppen met prestatievoetbal op zondag. Stijgende kosten en dalende toeschouwersaantallen doen de Drentse hoofdklasser de das om. Vanaf volgend seizoen is de zaterdagploeg het vlaggenschip van MSC. Dat team komt nu nog uit in de vijfde klasse.

Tegenvallend

In een tegenvallende eerste helft op De Esserberg moest MSC-doelman Marc Holterman twee keer 'vissen'. Mohammed Abdul Karim opende namens Be Quick na bijna een half uur spelen de score, Wilko van der Kooi verdubbelde de marge vijf minuten voor de pauze. Die tweede treffer, een bekeken stiftbal, vormde een spaarzaam hoogtepunt op het Groningse kunstgras. MSC wist daar nagenoeg niets tegenover te stellen.
Ook na de hervatting bleef het optreden van de Meppelers ondermaats. De onvermijdelijke nederlaag van MSC kreeg uiteindelijk pijnlijke cijfers. Door doelpunten van Martijn van Maastrigt, Geertjan Lieuwes en Tim Deelen liep Be Quick uit naar 5-0.

Meer amateurvoetbal:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.