Zwembad Dwingeloo tijdelijk gesloten: 'Je wilt voorkomen dat mensen wegzakken in een sinkhole'

beleefpark dwingeloo lek zwembad
Het lek wordt morgen gerepareerd © RTV Drenthe
Het zwembad in Dwingeloo is tijdelijk gesloten vanwege een lek in het bad. Een medewerkster ontdekte het lek omdat een tegel waar ze op stond een beetje wegzakte. Dat was reden om actie te ondernemen. Het probleem werd meteen herkend, omdat het zich vorig jaar ook voordeed.
"Het risico is dat er een sinkhole ontstaat en dat iemand daarin wegzakt. Dat zal niet heel ver zijn, maar iemand kan zich bezeren en dat wil je niet hebben", zegt Ronald Klaassen, bestuurslid van Stichting Beleefpark Dwingeloo.

Schade te overzien

Het bad is vandaag deels leeggepompt om het lek te kunnen repareren. Het water gaat naar het riool, want de chloor is er al uit verdampt. De financiële schade is beperkt, want de meeste zwemmers van dit moment zijn abonnementhouders.
Later deze week wordt het zwembad weer opnieuw gevuld met 1,8 miljoen liter water afkomstig uit een natuurlijke bron op het terrein.

Grote reparatie?

Het bestuur overweegt de leidingen aan één kant van het zwembad te vervangen om herhaling te voorkomen.
Andere voorzieningen zoals het springkussen en het klim- en klauterbos zijn wel toegankelijk. Schoolzwemmen en leszwemmen gaan deze week ook niet door.
Zwembad Dwingeloo gesloten vanwege lek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl