Luciano Slagveer op weg naar Hongarije?

VOETBAL - De kans bestaat dat Luciano Slagveer vandaag zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen heeft gespeeld. Het Hongaarse Puskás Akadémia heeft zich bij de Drentse club gemeld om de aanvaller per direct over te nemen.

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers laat weten dat de Hongaarse club zich voor Slagveer heeft gemeld, maar wil verder niet inhoudelijk reageren. "De zaak loopt nog", is het enige dat Lubbers kwijt wil.

Puskás Akadémia is een club die uitkomt op het hoogte Hongaarse niveau en heeft één Nederlander in de selectie: oud FC Groningen-speler Yoël van Nieff, die er sinds afgelopen zomer onder contract staat. De club staat op dit moment 4e, met 25 punten uit 16 duels. Koploper is Ferencvaros met 36 uit 15.

Van Emmen naar Friesland

De 26 jarige Slagveer, die werd geboren in Rotterdam maar opgroeide in Nieuw Buinen, kwam via de plaatselijke vv bij FC Emmen terecht. Door de samenwerking met SC Heerenveen belandde hij in de jeugdopleiding van van die club, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde in alle jeugdelftallen. Bovendien werd hij regelmatig opgeroepen voor jeugdinterlands. In totaal speelde hij twaalf keer in het oranje. In 2013 debuteerde hij in het grote Heerenveen en uiteindelijk zou hij in vijf seizoenen 117 keer in competitieverband spelen voor de Friese club.

In de zomer van 2017 maakte de snelle aanvaller een lucratieve transfer naar Lokeren waar hij een driejarig contract tekende, maar in België werd het sportief gezien geen succes. In de winter, een half jaar later, werd hij voor een half jaar verhuurd aan FC Twente. Na dat half jaar keerde hij aanvankelijk terug naar Lokeren, maar FC Emmen meldde zich al snel om de oud-jeugdspeler voor een seizoen te huren.

Water bij de wijn

Slagveer kwam tot 24 optredens en drie treffers bij FC Emmen, het eerste jaar van de Drentse club in de eredivisie. Emmen wilde het verblijf van Slagveer in de zomer graag met een jaar verlengen, maar Lokeren wilde niet meewerken aan een nieuwe huurconstructie en dus keerde Slagveer na een groot gedeelte van de voorbereiding terug naar België. Een seizoen lang op de tribune zitten was geen optie voor de Rotterdamse Drent en dus deed Slagveer flink wat water bij de wijn en keerde hij op de laatste dag van de zomerse transferwindow toch weer terug naar Emmen.

Zijn start was veelbelovend, met sterke optredens (en treffers) tegen Feyenoord en ADO Den Haag. Na zes basisbeurten verloor hij zijn plek in het elftal eind oktober, na de verloren wedstrijd tegen FC Twente. De laatste vier competitieduels van 2019 zat Slagveer wel bij de selectie, maar viel hij niet in. Vandaag tegen Heracles keerde hij terug in de basis, ten koste van Nikolai Laursen.

Lees ook:

Deel dit artikel: