Verkeersregelaars ingezet tegen foutparkeerders Blauwe Meer

Het Blauwe Meer bij Hoogersmilde
Het Blauwe Meer bij Hoogersmilde © Van Oost Media
Bij recreatieplas het Blauwe Meer in Hoogersmilde worden deze zomer verkeersregelaars ingezet om het aantal foutparkeerders terug te dringen.
De begeleiders zijn er op de dagen wanneer de meeste drukte wordt verwacht. "De bedoeling is dat mensen in de vakken parkeren, en niet schots en scheef over het terrein. Daardoor kunnen we ook meer auto's kwijt", licht een woordvoerder van de gemeente Westerveld toe.

Grote toeloop

Het Blauwe Meer groeide vorig jaar uit tot zo'n populaire zwemplek dat de toeloop leidde tot parkeeroverlast. Bezoekers zetten hun wagen in groten getale aan beide kanten van de toegangsweg, zodat de weg voor hulpdiensten en boeren werd versperd. De gemeente besloot hierop de toegangsweg af te sluiten.
In navolging hiervan werd een wegsleepregeling ingevoerd naar de toegangsweg. Parkeren langs één zijkant van de weg is toegestaan, maar aan beide kanten niet. Een deel van de automobilisten negeerde dit bevel om maar zo snel mogelijk een verkoelende duik te kunnen nemen in de zwemplas.

Zomerse dagen

De kans is aanzienlijk dat de verkeersregelaars dit weekend aan het werk mogen. De temperaturen lijken op te lopen tot ruim boven de 20 graden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl