Nieuwe presentator Erwin Nyhoff kijkt uit naar zesde editie Blues Festival Grolloo

Erwin Nyhoff
De presentatie van het bluesfestival is dit jaar in handen van Erwin Nyhoff © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
De opbouw van het Holland International Blues Festival in Grolloo is in volle gang. Aan het einde van deze week staat de bekende roze evenemententent vol met fans van bluesmuziek. Kersverse presentator Erwin Nyhoff blikt vooruit.
"Je wordt overweldigd gewoon. Ik kwam het podium op en dan staat die hele tent vol. Dat maakt echt indruk." Een jaar geleden stond Erwin Nyhoff nog als artiest op het podium van het Blues Festival. Een gevoel dat volgens hem niet te beschrijven is. "Het is zo'n mooi festival, zo goed opgezet. Echt fantastisch."

Gezonde spanning

Dit jaar pakt Nyhoff opnieuw de microfoon, maar dan om internationale topartiesten van zijn eigen genre aan te kondigen. Ondanks zijn ervaring op het podium, als muzikant én als acteur tijdens het muzikale theaterspektakel over de Drentse blueslegende Harry Muskee, voelt de geboren Dalfsenaar een gezonde spanning voor zijn eerste presenteerklus.
"Het is spannend genoeg als je de muziek zelf doet, maar nu vind ik het nog wel spannender moet ik zeggen", zegt Nyhoff, terwijl hij op het hoofdpodium in de roze tent staat. "Het is niet mijn natuurlijke habitat, al vind ik het wel echt heel erg leuk om te doen. En ach weet je, een beetje krom lullen kan iedereen toch!"
Erwin Nyhoff nieuwe presentator van Blues Festival Grolloo

Hoofdacts er nu wél bij

De presentatie is dus geregeld, maar de organisatie van het festival zal vooral hopen dat de grote publiekstrekkers dit jaar wél komen. Vorig jaar annuleerde de Amerikaan John Fogerty zijn gehele Europese tour vanwege de oorlog in Oekraïne en kwam hij dus ook niet naar Grolloo. Tot overmaat van ramp zegde hoofdact Beth Hart op het laatste moment af vanwege gezondheidsklachten.
Zowel Hart als Fogerty reist deze week af naar Grolloo, in de herkansing voor de gemiste optredens van afgelopen editie. Nyhoff kan vooral niet wachten om de voormalig voorman van Creedence Clearwater Revival aan te kondigen. "Het is mijn grootste held van dit podium, hij is een van mijn belangrijkste invloeden. Dat ik díé mag aankondigen is echt bizar."

Zesde editie

Het tweedaagse Holland International Blues Festival wordt gehouden op 9 en 10 juni. Vorig jaar kwamen er 11.000 bezoekers naar het uitverkochte festival. Voor deze zesde editie zijn nog niet alle kaarten verkocht, volgens de organisatie is er vooral op zaterdag nog plek voor bluesliefhebbers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl