Irakees vernielt auto voor slaapplek: week cel

De man kwam ook bij de rechter niet opdagen (Rechten: RTV Drenthe/Dejan Boelhouwer)
De man kwam ook bij de rechter niet opdagen
Op zoek naar een slaapplaats besloot een man uit Irak eind maart vorig jaar in Aalden een autoruit te vernielen. De eigenaren vonden hem 's avonds laat slapend in hun auto aan de Aelderstraat. De rechter in Assen veroordeelde de 29-jarige asielzoeker vandaag tot één week cel.
De eigenaren van de auto ontdekten de slapende man toen ze thuis kwamen. Nadat de politie hem had aangehouden, vertelde hij dat hij een slaapplek zocht omdat hij was weggestuurd uit het asielzoekerscentrum in Aalden.

Naakt op de tafel

In het azc had hij een paar dagen eerder naakt op een tafel staan te dansen. Toen een begeleider de Irakees daar op aansprak, viel hij de medewerker aan. De man moest zich daarom een paar dagen buiten het azc zien te redden.
Een dag na zijn arrestatie werd hij vrijgelaten. Tijdens de zitting bij de Asser rechtbank bleek dat hij inmiddels spoorloos verdwenen is. De man moet nog wel 360 euro schadevergoeding betalen aan de eigenaren van de auto.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.